Meisjesnamen

meisjesnamenBen je zwanger en op zoek naar meisjesnamen of twijfel je nog over een bepaalde meisjesnaam en ben je op zoek naar meer informatie of alternatieve namen? Op deze website vind je allerlei informatie over meisjesnamen en proberen we je te helpen met je zoektocht naar de perfecte naam voor je dochter. Ben je op zoek naar populaire meisjesnamen of zoek je juist een naam die niet zoveel voorkomt? Wil je een stoere naam voor je dochter of juist een lieve naam? Hou je van korte meisjesnamen of juist van een lange meisjesnaam? Op deze website vind je meer informatie over alle populaire meisjesnamen van de laatste jaren en vind je tips over het kiezen van de perfecte meisjesnaam voor je dochter. Daarnaast kun je tussen de meisjesnamen zoeken die beginnen met een bepaalde letter van het alfabet en vorig jaar minimaal 4 keer zijn geregistreerd. Veel succes!Meisjesnamen op alfabet

Op de pagina ‘meisjesnamen op alfabet‘ vind je alle meisjesnamen die vorig jaar minimaal 4 keer zijn geregistreerd, op volgorde van het alfabet. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een leuke meisjesnaam met de letter M? Of wil je alle meisjesnamen zien die met een letter A beginnen, dan kun je op deze pagina terecht. Elk letter van het alfabet heeft een eigen pagina en alle meisjesnamen zijn gesorteerd op populariteit. Dat wil zeggen dat de meisjesnaam die het vaakst is geregistreerd helemaal bovenaan staat. Hoe verder de naam naar onder staat, hoe minder vaak deze geregistreerd is. Het aantal registraties kun je naast de naam vinden.

Populaire meisjesnamen

Naast alle pagina’s met meisjesnamen die zijn gesorteerd op alle letters van het alfabet, plaatsen wij elk jaar ook de top 100 meest populaire meisjesnamen online. Op deze pagina vind je dus de 100 meest gekozen meisjesnamen van het afgelopen jaar. Zo kun je in een oogopslag zien welke namen populair waren en wat de trends van dat jaar waren. Zo zien we in de top 100 van vorig jaar bijvoorbeeld dat korte meisjesnamen erg in trek zijn. Sophie, Emma en Julia werden het vaakst geregistreerd. Maar ook Mila, Tess, Isa, Zoë, Anna, Eva en Sara waren erg populair. Op de pagina ‘populaire meisjesnamen‘ vind je meer informatie over de populaire meisjesnamen van afgelopen jaar en de jaren daarvoor.

De perfecte meisjesnaam kiezen

Wanneer je nog op zoek bent naar de perfecte meisjesnaam is het belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden.